top of page

Schilderen op nummer volwassenen

Wat is schilderen op nummer voor volwassenen?
(Paint by numbers)

Schilderen op nummer wordt ook wel 'paint by number' of 'painting by numbers' genoemd. Bij schilderen op nummer is een kleurplaat op een canvasdoek geprint. In elk vakje van de kleurplaat staat een nummer. Elk vakje moet ingekleurd worden met het bijpassende potje verf.

===NU  Actie- ===

LUXURY-edition van enkele sets.

Canvas zonder vouwen!! 

 17.50 euro

 

Schilderen op nummer is een soort van inkleuren, maar dan met acrylverf. Bij schilderen op nummer verf je de genummerde vakjes met de genummerde verf. Op elk verfpotje staat een nummer. Zoek het juiste nummertje op het doek en doe dit ook bij het potje verf. Herhaal deze stappen bij elk nummertje en je creëert een prachtig schilderij. Er is een ruim aanbod aan prachtige afbeeldingen, deze zijn onderverdeeld in verschillende moeilijkheidsgraden.

 

Ontdek je creativiteit met  schilderen op nummer. Schilderen is al een eeuwenoude bezigheid. En er zijn al heel wat meesterstukken gemaakt. Nu kan niet iedereen een Rembrandt, Vermeer of Van Gogh zijn natuurlijk. Een man als Bob Ross (1942-1995) heeft er erg aan bijgedragen om het schilderen toegankelijker te maken. Maar met schilderen op nummer wordt het maken van een schilderij helemaal eenvoudig!  

schilderen.op nummer

Wat zit er in schilderen op nummer - set?

Een schilderen op nummer-set bevat een complete set met een genummerd canvasdoek, genummerde potjes verf en een set penselen van goede kwaliteit. Op deze manier wordt het maken van je eigen meesterstuk een stuk makkelijker!

afbeelding van jagershut die je met schilderen op nummer kunt maken

Voor wie is Schilderen op nummer?

Het is een leuk tijdverdrijf voor jong en oud. Uiteraard zal een volwassenen vaak een andere schilderij uitkiezen, dan een kind. Schilderen op nummer is een leuke creatieve bezigheid om thuis te doen. Het is daarbij ook nog eens super ontspannend! Het is dus een hobby die door jong en oud gedaan wordt. Zowel het schilderen op nummer voor volwassenen als het schilderen op nummer voor een kind is echt populair geworden.

De gebiedjes die ingekleurd worden, hebben een cijfer(tje). Omdat je moet kunnen zien welk nummer een dat bepaalde gebiedje staat op het doek, moet je goed kunnen zien.

 

 

Bij het kopje ‘Werkwijze’ hebben we een aantal foto’s geplaatst van een schilderen op nummer schilderij. U kunt daar stap voor stap zien hoe het schilderen op nummer in z’n werk gaat.

schilderen op numer - Mediteraanse haven

Assortiment van joeni.nl

Joeni verkoopt in de webshop een zeer divers assortiment aan afbeeldingen, afbeeldingen van landschappen, dieren en kunst. Daarbij levert Joeni de schilderen op nummer-sets in verschillende geschenkverpakkingen, waaronder de verpakking met opgevouwen doek, opgerold doek en canvasdoek op houten frame.

 

Landschappen: Tropische strand, Vuurtoren, Mediterrane haven, Romantisch Parijs, Vier seizoenen boom.

Dieren: Abstracte leeuw, Vogels in bloesemtakkken, Vogel en vlinder in bloesemtakken, Kat met vlinder, Vrouw-tijger, Bengaalse tijger, Kitten in spiegelbeeld tijger, Geometrische leeuw, Geometrisch hert, Gekleurde kitten met vlinder.

Kunst: Caféterras bij nacht (Vincent van Gogh), Amandelbloesem (Vincent van Gogh), Sterrennacht boven de Rhone (Vincent van Gogh), Korenbeeld met cipressen (Vincent van Gogh), Historisch schip.

Eigen foto: Het schilderen op nummer geeft veel mogelijkheden. Zo is er ook de toepassing om een eigen foto te schilderen op nummer. Dit is helaas niet mogelijk via Joeni, omdat we dan geen acceptabele levertijd kunnen garanderen.

Kijkt u rustig eens naar alle schilderijen die momenteel in de webshop van joeni.nl te koop zijn.

Wij verzenden het pakket doorgaans met postNL. Verzending naar het buitenland is ook mogelijk,maar afhankelijk van het land zal er een opslag zijn vanwege de hogere kosten voor de verzending.

afbeelding van vogels in bloesemtakken. Schilderen op nummer  Joeni.nl

Geschiedenis van schilderen op nummer / painting by numbers

Het eerste patent voor de techniek van schilderen op nummer werd in 1923 ingediend.
 
Paint by number in zijn huidige en populaire vorm is gemaakt en ontwikkeld door de Palmer Show Card Paint Company uit Detroit, Michigan. De eigenaar van het bedrijf, Max S. Klein, benaderde medewerker Dan Robbins met het idee voor het project. Na verschillende aanpassingen van het product, introduceerde het bedrijf in 1951 het merk Craft Master, dat meer dan 12 miljoen sets verkocht.
Het succes bracht andere bedrijven ertoe hun eigen paint by number versies te produceren.
In de jaren zestig werden de eerste afbeeldingen van Mars voltooid als een paint by number.
Na de dood van Max Klein in 1993 schonk zijn dochter, Jacquelyn Schiffman, de archieven van Palmer Paint Co. aan het Smithsonian Museum of American History .
 
In mei 2011 ontwikkelden Dan Robbins en Palmer Paint Products, Inc. samen een nieuwe 60-jarig jubileumversie Deze verzamelaarsset is gemaakt ter nagedachtenis van de overlevenden en degenen die op 11 september 2001 zijn omgekomen en toont de Twin Towers die in de geest boven de skyline van Manhattan staan.
Er is zelfs een Paint-by-number museum. in Detroit (Michigan, USA( (geschiedenis werd ontleend aan Wikipedia)
Craft Master: The History Of Paint By Numbers | Paint By Number Museum

 

Bloesemtakken Van Gogh Schilderen op nummer

Korte vragen over schilderen op nummers

Waar kun je schilderen op nummer voor volwassenen kopen?

Schilderen op nummer kun je in de webshop van Joeni.nl  kopen. Je kunt momenteel een keuze maken tussen een twaalftal schilderijen 

Welke verf bij schilderen op nummer?

Bij schilderen op nummer wordt gebruik gemaakt van acrylverf op basis van water.

Is schilderen op nummer kunst?

Het resultaat is zonder meer prachtige kunst. Het belangrijkste is denk ik, dat het schilderen op nummer je een aantal heerlijke uren bezorgt. Echte ontspanning. Langzaamaan zie je een schitterend kunstwerk opdoemen uit het witte vel canvas met nummertjes.

schilder op nr

Hoe werkt schilderen op nummer?

Je schildert de vakjes met de bijgeleverde waterverf. Het idee van schilderen op nummer is eenvoudig: schilder de vakjes met de verf. Doe dit stap-voor-stap en creëer een prachtig schilderij! Je hebt schilderen op nummer voor volwassenen en voor een kind.

Hoe moet je beginnen met schilderen op nummer?

Je kunt het beste starten aan de bovenzijde van het doek. Dat voorkomt later dat de verf gaat uitvlekken. Begin met een klein deel, bijvoorbeeld links boven. Doe dan meerdere kleuren, zodat je langzaam aan kunt zien wat de afbeelding wordt.

Heeft schilderen op nummer effect op de gezondheid?

Schilderen op nummer is goed voor je concentratie. Je gedachten kunnen alle kanten op dwalen, misschien wel juist, als je hoofd vol lijkt te zitten vanwege allerlei stress. Zet je favoriete muziek op, en je hebt een heerlijke tijd. Trouwens: misschien houd je wel vooral van de stilte. Dan geniet je van de stilte.

Het is ook goed voor je creativiteit en motoriek. Met name de fijne motoriek wordt gestimuleerd en geactiveerd: Je moet de dopjes van de verfpotjes halen, het kwastje in het goede potje dopen, en vervolgens de kleur in het desbetreffende vakje aanbrengen met een fijn kwastje.

(Iets anders: Bewegen blijft natuurlijk belangrijk! maar dat kun je doen, als je niet schildert.

Hoe beginnen met schilderen op nummer?

Er zijn meerdere manieren waarop je kunt starten met schilderen.

  1. Je kunt starten aan de bovenzijde van het doek. Dat voorkomt later dat de verf gaat uitvlekken. Begin met een klein deel, bijvoorbeeld linksboven. Doe dan meerdere kleuren, zodat je langzaamaan kunt zien wat de afbeelding wordt. De video op onze website doet het op deze wijze.

  2. Maar je kunt ook beginnen met het volledig inkleuren van één bepaald nummer, en daarna het volgende nummer

  3. Een derde optie is, om te beginnen met de belangrijkste objecten in de voorstelling van het schilderij. In tweede instantie kun je dan het gebied rondom en tussen deze objecten opvullen.

Is schilderen op nummer moeilijk?

Schilderen op nummer is niet moeilijk, het is misschien even wennen om de kwasten vast te houden. Met de bijgeleverde kwasten, verf en het canvasdoek kan iedereen beginnen met verven, van jong tot oud. Het beste is om te schilderen met het puntje van de kwast.

afbeelding vrouw-tijger. Dit schilcerij kun je met schilderen op nummer van Joeni elf verven.

Wat is een goed merk schilderen op nummer?

Joeni, ons eigen merk, is een prima merk om deze schilder-hobby te beoefenen.

    Elk pakket wordt geleverd met een canvas, waarop de betreffende tekening is geprint met nummertjes in de vakjes. De zwarte lijntjes zijn goed zichtbaar. Het geheel wordt geleverd met 4 kwastjes van verschillende grootte. Ook een haakje om het eindresultaat op te hangen.

Het pakket werkt met acrylverf, die met water kan worden aangemengd.

Ook wordt er een controletekening meegeleverd. Dit is handig als alles bijna vol geverfd is. Je kunt dan toch nog makkelijk zien welk cijfer in een bepaald vakje staat. 

Er zijn pakketten van drie verschillen moeilijkheidsklassen. 1/ Eenvoudig, 2/ gemiddeld en 3/ iets moeilijker.

Bij Schilderen op nummer gaat het erom dat je vakjes inkleurt met verf uit een verfpotje met een nummer op het deksel.

Je kunt stellen, dat naarmate de vakjes kleiner worden, en het schilderij dus meer gedetailleerd wordt, het een schilderij met een hogere moeilijkheidsgraad krijgt.

Op het canvas, (dit is het schildersdoek) staat in de vakjes een nummer geprint, dat overeenkomst met de kleur in één van de verfpotjes.

We hebben een instructievideo bovenaan deze pagina geplaatst.

bottom of page