top of page

Schilderen op nummer

Schilderen is al een eeuwenoude bezigheid. En er zijn al heel wat meesterstukken gemaakt. Nu kan niet iedereen een Rembrandt, Vermeer of Van Gogh zijn natuurlijk. Een man als Bob Ross (1942-1995) heeft er erg aan bijgedragen om het schilderen toegankelijker te maken. Maar met schilderen op nummer wordt het maken van een schilderij helemaal eenvoudig! 

 

Wat is schilderen op nummer?

Schilderen op nummer wordt ook wel 'paint by number' of 'painting by numbers' genoemd. Bij schilderen op nummer is een kleurplaat op een canvasdoek geprint. In elk vakje van de kleurplaat staat een nummer. Elk vakje moet ingekleurd worden met het bijpassende potje verf. Een schilderen op nummerset bevat een complete set met een genummerd canvasdoek, genummerde potjes verf en een set penselen. Op deze manier wordt het maken van je eigen meesterstuk een stuk makkelijker!

Schilderen op nummer is een leuke creatieve bezigheid om thuis te doen. Het is daarbij ook nog eens super ontspannend! Het is een hobby die door jong en oud gedaan wordt. Zowel het schilderen op nummer voor volwassenen als het schilderen op nummer voor een kind is echt populair geworden. Bij het kopje ‘Werkwijze’ hebben we een aantal foto’s geplaatst van een schilderen op nummer schilderij. U kunt daar stap voor stap zien hoe het schilderen op nummer in z’n werk gaat.

Joeni verkoopt in de webshop een zeer divers assortiment aan afbeeldingen, afbeeldingen van landschappen, dieren en kunst. Daarbij levert Joeni de schilderen op nummer-sets in verschillende geschenkverpakkingen, waaronder de verpakking met opgevouwen doek, opgerold doek en canvasdoek op houten frame.

 

Assortiment

Landschappen: Tropische strand, Vuurtoren, Mediterrane haven, Romantisch Parijs, Vier seizoenen boom.

Dieren: Abstracte leeuw, Vogels in bloesemtakkken, Vogel en vlinder in bloesemtakken, Kat met vlinder, Vrouw-tijger, Bengaalse tijger, Kitten in spiegelbeeld tijger, Geometrische leeuw, Geometrisch hert, Gekleurde kitten met vlinder.

Kunst: Caféterras bij nacht (Vincent van Gogh), Amandelbloesem (Vincent van Gogh), Sterrennacht boven de Rhone (Vincent van Gogh), Korenbeeld met cipressen (Vincent van Gogh), Historisch schip.

Eigen foto: Het schilderen op nummer geeft veel mogelijkheden. Zo is er ook de toepassing om een eigen foto te schilderen op nummer. Dit is helaas niet mogelijk via Joeni, omdat we dan geen acceptabele levertijd kunnen garanderen.

Kijkt u rustig eens naar alle schilderijen hier in de webshop van joeni.nl.

bottom of page